Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Lupu a acuzat Comisia de la Veneția că-și depășește statutul

12 iul. 2017,, 17:03   Politică
4292 9

Șeful Fracțiunii Partidului Democrat din Moldova în Parlament, Marian Lupu, a făcut o declarație anti-europeană tăioasă.

Potrivit spuselor politicianului, pînă în prezent nu a existat niciun precedent, cînd Comisia de la Veneția să fi tras concluzii cu conotații politice. În ceea ce privește țara noastră însă și-a depășit atribuțiile.

„Nu a existat niciodată vreun precedent ca Comisia de la Veneția să spună: iată acest lucru nu vi-l recomandăm deloc să-l faceți” - a povestit Marian Lupu, în cadrul programului „Nezavisimoie mnenie“ de la canalul ITV. - Comisia de la Veneția conform statutul său, dar și documentelor sale statutare nu are funcția de judecător politic. Comisia de la Veneția, potrivit statutului său are doar funcția de a oferi recomandații juridice…

De această dată Comisia de la Veneția, să vă spun sincer, sub presiune, o presiune politică suficient de puternică a anumitor forțe politice de nivel european (care, de altfel, nu ar trebui să existe, dar politica este politică) a permis să iasă dincolo de statutul său și să facă concluzii politice. Dacă ne uităm la declarația președintelui Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, atunci el vorbea despre acest lucru cu părere de rău”.

În legătură cu aceasta fostul candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova și-a exprimat opinia că pînă în septembrie Parlamentul va adopta legea cu privire la schimbarea sistemului electoral în lectura a doua.


Recent, Marian Lupu a anunțat despre intenția sa de a se retrage din politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?