X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Moldova poate deveni o platformă pentru promovarea mărfurilor beloruse

12 iul. 2017,, 13:50   Economie
2018 1

Moldova trebuie considerată o platformă pentru promovarea mărfurilor beloruse pe pieţele altor ţări din regiune.

Acest lucru l-a declarat preşedintele Moldovei Igor Dodon în interviul pentru canalul de televiziune „Беларусь 1”, care a fost difuzat în ajunul vizitei şefului statului moldovenesc în Belarus, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului БЕЛТА, în cadrul programului „Актуальное интервью” la canalul de televiziune „Беларусь 1” Igor Dodon a menţionat că Belarusul trebuie să considere Moldova nu numai ca piaţă de vînzare a a mărfurilor, dar şi ca plarformă, de unde se poate merge mai departe.

„În zonele economice libere ale Moldovei se poate organiza asamblarea, producerea, obţinerea cerificatelor moldovenşti şi în baza lor continua avansarea pe pieţele europeană şi asiatică”, a menţionat Igor Dodon. În afară de aceasta, potrivit spuselor lui, Moldova şi Belarusul pot conlucra mai susţinut în domeniul agriculturii.

În timpul apropiatei vizite În Belarus Igor Dodon contează pe o cunoştinţă mai apropiată cu preşedinteleBelarusului, economia ţării.


Agenda vizitei prevede deplasarea la mari întreprindei belaruse.

„Sper că unele propuneri, care se referă la asamblare, vor prezenta interes pentru partenerii belaruşi şi după aceasta noi vom trece la proiecte mai concrete”, a spus Igor Dodon.

„Noi avem relaţii normale, dar ele vor fi şi mai bune. Fiţi siguri, în Moldova aveţi prieteni, parteneri de încredere”, a subliniat preşedintele Moldovei.

Moldova se află pe locul patru la schimbul de mărfuri al Belarusului cu ţările CSI. Belarusul se află stabil în numărul primilor zece parteneri economico-comerciali ai Moldovei. În Moldova funcţionează secţii de asamblare a tractoarelor МТЗ şi troleibuzelor belaruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?