X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Scandal la Oficiul Stării Civile din Sîngerei!

12 iul. 2017,, 13:40   Societate
8676 3

Scandal la Oficiul Stării Civile din Sîngerei! Oamenii spun că vin cu noaptea în cap la ușa instituției, dar foarte puțini ajung să primească documentul solicitat în timp util.

Cetățenii sînt indignați și de comportamentul unor angajați ai oficiului, care deseori ridică vocea. Administrația instituției publice are o singură explicație - e vară și operatorii merg pe rînd în vacanță.

Oficiul Stării Civile Sîngerei își începe programul de munca la ora 08:00, însă oamenii vin cu mult mai devreme, ca să să cîștige timp.

Unii oameni vin la OSC de la miezul nopții, alții, de la ora 07:00 pentru a-și asigura un loc printre primii solicitanți de acte de stare civilă. Cu toate acestea, cozile se măresc zi de zi, iar persoanele se revoltă tot mai mult.

Nemulțumirea oamenilor a fost cu atît mai mare cu cît în fața instituției se întocmește o listă pentru toți cei, care vor să evite cozile. Cei care vin mai tîrziu nu mai reușesc să intre, întrucît numărul persoanelor înscrise pe listă este destul de mare. O altă problemă este comunicarea. În imaginile video se vede cum o angajată a oficiului stării civile vorbește urît, fără să le dea oamenilor explicații.

Administrația Oficiului vede altfel această situație. În opinia conducerii instituției, de vină ar fi perioada estivală a anului: „Joi, pe data de 6 iulie, în serviciu erau trei persoane, o persoană era în concediu, cu părere de rău au fost foarte mulți cetățeni care și-au expus nedumerirea și neplăcerea că erau rînduri mari. Primirea la oficiul stării civile Sîngerei se face conform programării, adică oamenii sună prin telefon, dacă vor personal, vin și se înscriu, spun pe ce dată au nevoie și noi îi înregistrăm. Programarea nu este numai pe formatul de hîrtie, care este la starea civilă Sîngerei, sînt programări electronice la arhiva registrului”, spune Tatiana Cernogal, șefa OSC Sîngerei.

Reprezentanții Oficiului Stării Civile Sîngerei spun că după ce angajații care se află în concediu vor reveni la muncă, instituția își va relua activitatea în regim normal, iar cozile vor dispărea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?