X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vlad Plahotniuc vine cu un îndemn pentru oamenii de afaceri din SUA

12 iul. 2017,, 09:59   Economie
4447 11

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, invită companiile americane să investească în ţara noastră.

Aflat într-o deplasare de lucru în Statele Unite, oficialul a vizitat marţi sediul incubatorului global de afaceri "1776”, o companie care sprijină mediul de afaceri din SUA.
Președintele PDM s-a arătat interesat de acest model de a construi businessuri și a declarat că este un exemplu care poate fi aplicat și în Republica Moldova.

Incubatorul global de afaceri "1776”, este o inițiativă rezultată din programul Startup America, lansat încă în 2011, de fostul președinte american Barrack Obama, cu scopul de a sprijini mediul de afaceri. În doar patru ani a reuşit să susţină înființarea a 1500 de companii.

"Aici în Statele Unite ale Americii, mediul de afaceri este unul foarte dinamic şi desigur că pentru a lansa un produs nou în piaţă e o competiţie mare şi, totodată, anume colaborarea între aceste diverse structuri, cum ar fi mediul de afaceri şi cel politic, în a susţine creativitatea şi iniţiativa oamenilor de afaceri cred că dă un imbold foarte mare pentru a se dezvolta diverse domenii. Mesajul nostru a fost foarte clar pentru dumnealor că noi susţinem şi ţinem uşile larg deschise pentru investitorii americani în Republica Moldova. Suntem gata să le acordăm şi alte facilităţi, deci investiţiile lor în Republica Moldova în acest sector şi în altele se merită a fi făcute",a spus președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Reprezentantul PDM în Guvern pentru domeniul reformelor economice, viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, care face parte din delegaţie, a declarat că şi ţara noastră trebuie să preia acest model de incubato


"Este foarte probabil de probat această experienţă deja, cum am discutat şi cu partenerii acestui laborator. Avem un astfel de exemplu în baza platformei lansate pe baza Universităţii Tehnice din Republica Moldova. S-a format aşa un laborator tecwill care a fost finanţat de către cu suportul Guvernului SUA şi al Suediei."

La New York, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a avut o întâlnire şi cu administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul căreia au discutat despre implementarea reformelor şi situaţia social-politică din ţara noastră.

"Noi vedem Republica Moldova prin prisma dezvoltării, inclusiv prin prisma acţiunilor întreprinse recent de guvernarea de la Chişinău în lupta împotriva corupţiei din domeniul achiziţiilor publice. De asemenea, sunt binevenite reformele politice, cum ar fi Legea privind reprezentativitatea femelilor în politică şi în Parlament. Am rămas impresionat de acţiunile, dar şi de viteza cu care sunt implementate reformele",a spus şeful PNUD, Achim Steiner.

La rândul său, președintele PDM a apreciat programele realizate de PNUD în Moldova și a pledat pentru consolidarea lor. Vlad Plahotniuc se află de două zile în Statele Unite, la New York, acolo unde participă la Consiliul Internaționalei Socialiste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?