Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon dispus să participe la congresul extraordinar al deputaţilor din Găgăuzia

11 iul. 2017,, 17:30   Politică
2182 4

Preşedintele Igor Dodon este dispus să apere împreună cu găgăuzii necesitatea de a introduce modificări în legislaţia Moldovei. Marţi el a scris pe pagina sa de facebook că este dispus să participe în acest sens la congresul extraordinar al deputaţilor din Găgăuzia de toate nivelurile.

"Poziţia noastră principială privind adoptarea cît mai urgentă a acestor legi este susţinută şi de reprezentanţii corpului diplomatic atît din Est, cît şi din Vest. Susţin şi promovez această poziţie. Dacă Parlamentul nu va adopta aceste legi în sesiunea curentă, acţiunile care vor fi întreprinse în continuare vor fi discutate în cadrul congresului extraordinar al deputaţilor din Găgăuzia de toate nivelurile. Am acceptat deja invitaţia de a participa la acest congres", a declarat Preşedintele.

El a vorbit despre întrevederea pe care a avut-o marţi cu un grup de deputaţi din Adunarea Populară a Găgăuziei.

"Am discutat cele mai actuale probleme ce ţin de Autonomia Găgăuză. O atenţie deosebită am acordat subiectului cu privire la cele trei proiecte de lege privind statutul Găgăuziei", a scris Dodon.

El a menţionat că liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, prezentă la întrevedere, a dat asigurări că "aceste proiecte vor fi propuse cu regularitate spre dezbateri în cadrul comisiilor şi Biroului Parlamentului, pînă vor fi adoptate".


Preşedintele ţării şi-a exprimat speranţa că proiectele de legi privind statutul Găgăuziei vor fi adoptate şi prezentate spre promulgare în această sesiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?