X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Această infecție se răspîndește fulgerător în Chișinău, mai ales în rîndul copiilor

11 iul. 2017,, 11:52   Capitala
27706 1

În luna iunie a anului curent, în mun. Chișinău, se atestă o sporire a morbidității prin infecțiile enterovirale, în comparație cu luna precedentă, relatează NOI.md

Potrivit Centrului de Sănătate Publică, în luna mai, s-au înregistrat 13 cazuri, iar în luna iunie – 52 de cazuri de infecție enterovirală.

Potrivit sursei, pentru perioada estivală este caracteristică sporirea sezonieră a morbidității prin infecția enterovirală. Boala este foarte contagioasă, cu răspîndire uşoară, în special în colectivităţile organizate pentru copii.

Răspîndirea infecţiei se efectuează prin contact direct cu bolnavii sau indirect: prin intermediul mîinilor murdare, a obiectelor de uz casnic, a jucăriilor, prin apă sau produse alimentare contaminate, dar și pe calea aerului.

Perioada de incubație este în mediu 3-5 zile. Simptomele clinice sînt foarte variabile: febră, cefalee pronunțată, vome repetate, enterită, conjuctivită, erupții cutanate, angina herpetică etc.


Pentru prevenirea apariției și răspîndirii infecţiilor enterovirale, este recomandată respectarea permanentă a regulilor de igienă personală: spălarea cît mai des pe mîini cu apă şi săpun, obligatoriu înainte de luarea mesei şi după frecventarea WC-lui, înainte de prepararea bucatelor;

De la începutul anului, în perioada ianuarie-iunie a anului 2017, în mun. Chișinău au fost înregistrate 90 de cazuri de boală, morbiditatea fiind la nivelul obișnuit a ceilorlalți ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?