Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Va fi sau nu, demis Guvernul pînă la reorganizare?! Ce spune Iurie Ciocan

11 iul. 2017,, 10:31   Politică
4226 7

Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan a oferit mai multe detalii despre implementarea preconizatei reforme a Guvernului și cum vor avea loc modificările în Cabinetul de miniștri, după ce Parlamentul a adoptat în lectură finală o lege în acest sens.

Contactat de TRIBUNA, pentru a afla mai multe detalii cu privire la implementarea propriu-zisă a reformei Guvernului, Iurie Ciocan a declarat că „reforma poate avea loc, doar după ce va fi publicată în Monitorul Oficial”.

„Urmează să intre în vigoare legea, deci reforma poate avea loc doar după ce va fi publicată în Monitorul Oficial Legea cu privire la Guvern în noua lectură”, a precizat el.

Totodată, Iurie Ciocan a vorbit despre numărul funcțiilor reduse din cadrul Guvernului. „Vor fi reduse 43 de funcții de viceminiștri, la etapa actuală. Noi am vorbit că, efectul de după reducerea funcțiilor de viceminiștri nu este așa de mare, deci 43 de funcții ceea ce înseamnă că e vorba de economisirea în jur de 2 milioane lei. Nu punem scopul de a economisi bani, scopul nostru este de a crește eficient”, a declarat directorul CIR.

În același timp, Iurie Ciocan a spus că, reforma Guvernului va avea loc fără demisia Cabinetului de miniștri. „Nu este nevoie de demisia Guvernului în acest sens. Se face totul în limita actualului mandat al Guvernului”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?