Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon va efectua o vizită în Emiratele Arabe Unite

11 iul. 2017,, 09:02   Politică
2474 2

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale al Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Șeful statului a salutat prezenţa oficialului şi a membrilor delegaţiei la noi în țară.

Părțile au discutat despre o colaborare eficientă în domeniul economic și sectoarele care ar fi prioritare pentru Republica Moldova. ”Este vorba despre sectorul de prestare a serviciilor, sectorul financiar, tehnologiilor informaționale și telecomunicațiilor, sectorul agricol. Am menționat că există un potențial nevalorificat în domeniile menționate”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele țării a menționat că susține deplin semnarea a celor 2 acorduri dintre Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite, în domeniul promovării şi protejării reciproce a investiţiilor, precum şi în domeniul evitării dublei impuneri şi prevenirii evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.

Totodată, Igor Dodon și-a exprimat interesul de a spori investiţiile de capital în țara noastră, precum şi de a intensifica contactele interstatale între RM şi EAU.


În acest sens, în viitorul apropiat, la invitația personală a Președintelui țării, în Moldova vor veni înalți oficiali și reprezentanți ai mediului de afaceri din EAU.

În cadrul dialogului, Igor Dodon a subliniat necesitatea dinamizării dialogului politic bilateral, inclusiv prin organizarea vizitelor la nivel înalt, care ar impulsiona cooperarea în mai multe domenii de interes comun.

”Am acceptat cu satisfacție invitația de a vizita EAU în cel mai scurt timp și am discutat posibilitatea organizării unui business forum în cadrul acestei vizite”, a declarat Președintele țării.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?