X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procuratura generală a organizat o şedinţă comună cu "Amnesty International"

10 iul. 2017,, 16:40   Politică
1898 0

Luni, la Procuratura Generală, a avut loc o şedinţă comună cu conducerea reprezentanţilor organizaţiei Amnesty International Moldova, la care au fost abordate subiecte ce ţin de colaborarea cu societatea civilă şi prevenirea torturii împotriva persoanelor aflate sub urmărirea penală.

Procurorul general, Eduard Harunjen, a subliniat că pentru procurori drepturile omului rămîn prioritare, indiferent de statutul juridic al fiecăruia.

"Apreciem contribuţia societăţii civile în colaborarea cu oamenii legii. Îndeosebi, apreciem nu atît poziţia persoanelor în parte, ci a organizaţiilor publice, care contribuie la obţinerea ordinii publice, siguranţa cetăţenilor şi respectarea legii", a susţinut el.

Şeful Secţiei de combatere a torturii din cadrul Procuraturii Generale, Ion Caracuian, a recunoscut faptul că oamenii legii sînt deseori criticaţi pentru respectarea insuficientă a articolului 3 din Convenţia Europeană, cu privire la combaterea torturii.

"În activitatea noastră de zi cu zi, implementăm intens principiul că nimeni nu trebuie să fie supus torturii. sîntem recunoscători Comitetului european pentru prevenirea şi combaterea torturii, ai cărui reprezentanţi au fost în Republica Moldova într-o vizită de lucru în anul 2017", a spus el.


Caracuian a explicat că partenerii europeni au organizat un training cu privire la diverse aspecte legate de combaterea torturii în locurile de detenţie a cetăţenilor care au încălcat legea.

"Experţii străini au organizat seminare pentru grupuri de specialişti. Am susţinut cursuri cu procurori, judecători şi avocaţi, cu toţi cei care se confruntă în activitatea loc cu acest fenomen. Intenţionăm să luptăm cu acesta şi sîntem recunoscători activiştilor civili pentru parteneriat", a remarcat funcţionarul.

Directorul Amnesty International Moldova, Veaceslav Tofan, i-a înmînat lui Eduard Harunjen un pachet cu daruri simbolice.

El a accentuat faptul că acordul de colaborare cu Amnesty International Moldova, semnat în noiembrie 2016, necesită a fi revizuit şi îmbunătăţit, în conformitate cu noua lege a procuraturii, aprobată în anul 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?