X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Eurocomisarul Johannes Hahn a declarat că începe o etapă decisivă în dezvoltarea parteneriatului estic

10 iul. 2017,, 16:20   Politică
2756 6

Începe o etapă decisivă în dezvoltarea Parteneriatului Estic (PaE), susţine Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă privind rezultatele celei de-a noua etape a dialogului ministerial informal al PaE, desfăşurat la Chişinău, oficialul european a spus că "şi cetăţenii acestor ţări, şi mediul de afaceri trebuie să simtă avantajele cooperării cu Uniunea Europeană şi ale implementării Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu UE".

El susţine că acest lucru se referă, în primul rînd, la extinderea accesului de mărfuri pe piaţa europeană, precum şi la susţinerea programelor de tineret.

"O altă problemă la fel de importantă este creşterea eficienţei energetice. Pe parcursul acestei zile vor fi desfăşurate un şir de întrevederi de lucru pentru dezvoltarea dialogului strategic în acest domeniu", a spus Hahn, care a menţionat rolul important al desfăşurării unor asemenea întîlniri neformale în ajunul summit-ului ţărilor PaE, care va avea loc la Bruxelles pe 24 noiembrie.

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a spus că Moldova va continua să manifeste aceeaşi atitudine pro activă în ceea ce priveşte valorificarea tuturor oportunităţilor pe care le oferă Parteneriatul Estic, în primul rînd pentru a facilita implementarea Acordului de Asociere.


Viceministrul de Externe al Ucrainei, Elena Zercali, a menţionat că "dialogul de la Chişinău va permite să înţelegem mai bine priorităţile ţărilor PaE pe calea integrării europene".

"De asemenea, noi trebuie să colaborăm în combaterea fenomenului propagandei, în special, a celei ruse. În septembrie, la Kiev va avea loc un forum media, care va permite elaborarea detaliată a metodelor de împiedicare a răspîndirii propagandei", a declarat diplomatul.

Viceministrul de Externe al Belarusului, Oleg Kravcenko, a remarcat că pentru ţara sa este importantă dezvoltarea cooperării atît cu Uniunea Europeană, cît şi cu Uniunea Eurasiatică, iar desfăşurarea unor asemenea dialoguri poate evita contradicţiile de pe ambele căi de dezvoltare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?