X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Aeroportul Internațional Mărculești va trece în gestiunea Ministerului Economiei

10 iul. 2017,, 12:21   Economie
3592 0

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 10 iulie 2017, un proiect de Lege privind trecerea în gestiunea Ministerului Economiei a Aeroportului Internațional Mărculești.

Potrivit documentului, transmiterea aeroportului se va efectua în termen de o lună.

Aeroportul Internațional Mărculești a fost fondat în anul 2004, are o suprafață de 265,2 ha și dispune de o structură complexă.

În 2008, Parlamentul a aprobat Legea cu privire la Aeroportul Internațional Liber Mărculești. Legea prevede crearea unei zone economice libere, în baza infrastructurii și teritoriului aeroportului, precum și un regim vamal și fiscal preferențial, pentru a crea un climat investițional favorabil de a atrage investitorii și a realiza proiecte economice. Legea prevede crearea unei zone economice libere, în baza infrastructurii și teritoriului aeroportului, precum și un regim vamal și fiscal preferențial, pentru a crea un climat investițional favorabil de a atrage investitorii și a realiza proiecte economice.

În pofida măsurilor întreprinse, pe parcursul ultimilor ani, activitatea întreprinderii se înrăutăţeşte în mod constant. Evoluţia indicatorilor principali ai întreprinderii în cauză denotă o situaţie precară; astfel venitul din vînzări a scăzut de la 39 milioane de lei în anul 2014 pînă la 7,4 milioane de lei în anul 2015.


Potrivit argumentării proiectului, aceste rezultate se datorează unei gestionări ineficiente atît în aspect managerial cît şi corporativ.

Actualmente în Aeroportul Internaţional Liber ’’Mărculeşti” activează 8 rezidenţi, dintre care 6 rezidenţi arendează terenuri şi încăperi. Şapte rezidenţi activează de la fondarea AIL "Mărculeşti”, iar pe parcursul ultimilor 8 ani s-a înregistrat doar un rezident. „Aceasta denotă eforturile modeste ale administraţiei ÎS „Aeroportul Internaţional Mărculeşti” cu referinţă la atragerea investiţiilor autohtone şi străine, dezvoltarea complexă a Aeroportului Liber, crearea unui centru logistic internaţional, implementarea tehnicii şi tehnologiilor modeme, crearea locurilor de muncă, deziderate stabilite de Legea cu privire la Aeroportul Internaţional Liber „Mărculeşti””, se menționează în proiect.

Astfel, Ministerul Economiei menționează că deţine competenţe în aspectul promovării politicii statului în domeniul investiţiilor în zonele economice libere şi urmăreşte scopul eficientizării administrării proprietăţii publice şi îmbunătăţirii situaţiei pe segmentul atragerii investiţiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?