Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Franța se angajează să închidă 17 reactoare nucleare

10 iul. 2017,, 14:05   Externe
1598 0

Ministrul ecologiei din Franța, Nicolas Hulot, a anunțat luni că țara sa va închide 'pînă la 17' reactoare nucleare înainte de 2025, pentru a îndeplini obiectivul de a reduce la 50% componenta atomică a producției de energie electrică, informează AFP și EFE.

'Oricine poate înțelege că pentru a atinge acest obiectiv se vor închide mai multe reactoare (...) cine știe, pînă la 17, va trebui să analizăm', a declarat ministrul francez într-un interviu acordat postului de radio RTL.

Hulot a reiterat că pentru a îndeplini această țintă inclusă în legea tranziției energetice, 'pe măsură ce ne reducem consumul și ne diversificăm producția, vom închide un anumit număr de reactoare'. În pofida acestui fapt, Hulot a amintit că 'fiecare reactor are o situație economică, socială și inclusiv de securitate foarte diferită', aspecte care vor trebui luate în calcul în momentul planificării închiderilor de reactoare.

Joia trecută, ministrul ecologiei a prezentat un ambițios 'plan climat' pe o perioadă de cinci ani, care coincide cu durata mandatului președintelui Emmanuel Macron și care stabilește un anumit număr de orientări în sectorul energetic, dar care nu detaliază felul în care guvernul intenționează să reducă semnificativ componenta nucleară, care reprezintă în prezent circa 75% din producția de electricitate din Franța.

Conform planului, Franța vrea să interzică vînzarea de automobile diesel sau pe benzină începînd din 2040. În ceea ce privește cărbunele, Franța va înceta să mai producă electricitate cu acest combustibil fosil 'pînă în 2022', ceea ce presupune închiderea centralelor care funcționează cu cărbune și care în prezent asigură 5% din totalul producției de energie electrică din țară. Referitor la energiile regenerabile, Hulot preconizează ca ponderea acestora să reprezinte 32% din producția totală pînă în 2030.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?