Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

De rîs și de plîns! Crengile din Chișinău măcinate cu un singur tocător

10 iul. 2017,, 11:39   Capitala
2952 0

Deși în Chișinău sînt depozitate tone de crengi uscate, colectate în urma calamității din luna aprilie, totuși în prezent, lucrează un singur tocător, cel de la Stadionul Republican. Viceprimarul Nistor Grozavu susține că nu cunoaște cantitatea exactă a crengilor depozitate pe teritoriul orașului, acesta susține că numai în sectorul Botanica sînt șase platoutri cu crengi.

Viceprimarul spune că Primăria nu are în dotare un tocător al său, dar lucrează cu cele găsite de la agenții economici din oraș. În contextul în care în prezent lucrează un singur tocător, Grozavu se arată pesimist în privința termenului cînd se vor finaliza lucrările: „Nu cred că pînă la începutul sezonului rece vom reuși să măcinăm toate crengile”, a declarat viceprimarul la ședința operativă Primăriei capitalei.

Nistor Grozavu spune că serviciul de tocare a crengilor costă scump municipalitatea, 1600 de lei pentru o oră, iar rumegușul este vîndut tot agenților economici pentru un preț simbolic.

Conducerea Primăriei declară că și la alte platouri de colectare a acestor crengi există riscul de incendiere, precum s-a produs aseară în sectorul Buiucani, și a cerut Poliției capitalei, în mod repetat, să intensifice patrularea în zonele unde sînt depozitate crengi.

Viceprimarul capitalei susține că deși nu se va reuși măcinarea tuturor crengilor depozitate în prezent, acestea vor fi evacuate ulterior în locuri mai îndepărtate de locuințe sau zone industriale.


Amintim că aseară, la un platou unde au fost depozitate crengile strânse din oraș în urma calamității din aprilie, s-a produs un incendiu de proporții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?