Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Liderul Transnistriei a primit "cu o profundă recunoştinţă" declaraţia dumei de stat a Rusiei

10 iul. 2017,, 12:45   Politică
2169 4

Liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, "a primit cu o atenţie deosebită şi o profundă recunoştinţă Declaraţia Dumei de Stat a Rusiei privind situaţia în jurul Transnistriei", se arată într-o declaraţie a sa.

"Consider că aceasta este o exprimare extrem de modernă a poziţiei principiale a Rusiei, care coincide pe deplin cu aprecierile noastre date tendinţelor negative în evoluţia situaţiei în jurul Transnistriei, care prezintă un pericol real pentru bunăstarea şi securitatea tuturor transnistrenilor, inclusiv a celor 200 mii de cetăţeni ai FR. Astăzi este foarte important să atragem atenţia tuturor celor care sînt interesaţi de escaladarea conflictului asupra neadmiterii oricăror forme de presiune, măsuri unilaterale, diferite sancţiuni şi blocade în privinţa Transnistriei", a menţionat Krasnoselski.

Potrivit lui, "asemenea acţiuni distructive nu vor rămîne fără urmări".

În opinia sa, în ultimul timp "situaţia regională, inclusiv relaţiile cu Moldova şi Ucraina, devin tot mai dificile".

"În pofida poziţiei noastre deschise, a dorinţei de a stabili relaţii de bună vecinătate, a disponibilităţii de a găsi soluţii de compromis în procesul de negocieri cu Moldova, anumite forţe tensionează în mod deliberat situaţia, prin acţiuni provocatoare unilaterale, creează noi probleme şi impedimente", a subliniat Krasnoselski.


El a amintit Moscovei că autorităţile Moldovei au o viziune comună în problema transnistreană, făcînd aluzia la faptul că Preşedintele Igor Dodon împărtăşeşte opinia celorlalte autorităţi referitor la instituirea controlului pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

Liderul de la Tiraspol a apreciat îndemnul Dumei de Stat a FR de a soluţiona toate probleme exclusiv la masa de negocieri, subliniind că "Transnistria împărtăşeşte pe deplin această poziţie" şi pledează pentru reluarea procesului de negocieri în formatul "5+2".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?