Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cumpărătorii se plîng că deseori nu pot găsi informația despre costul produsului

10 iul. 2017,, 09:12   Societate
2828 0

Prețuri afișate încurcat sau chiar lipsa acestora sînt la ordinea zilei în mai multe supermarketuri din țară.

Cumpărătorii se plîng că deseori nu pot găsi informația despre costul produsului și plătesc mai mult decît au preconizat. Angajaţii de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor spun că afișarea incorectă a prețurilor reprezintă una dintre cele mai des întîlnite încălcări.

Comercianții explică această situație prin lipsa de spațiu ori a faptului că angajații sînt prea ocupaţi.

Pentru a alfa cu ce probleme se confruntă cumpărătorii, am mers cu o cameră ascunsă în mai multe supermarketuri din Capitală. Am fost însoțiți de un inspector de la Agenția pentru Protecția Consumatorului.

"Avem încălcare, lipseşte de tot preţul, conform Codului Contravenţional, se aplică sancţiuni, aici sînt mai mărunți, înseamnă că acestea pot să fie altă categorie, respectiv, agentul economic poate să pună preţul mai mare.", a zis inspectorul.


Am găsit și etichete afișate unul peste altul.

Într-un alt supermarket am încercat să cumpărăm o înghețată, însă informația despre prețul produsului lipsea.

Cumpărătorii spun că au nimerit des în asemenea situații.

"Era un preţ în vitrină şi apoi m-am apropiat la casă şi am aflat că peştele costă, într-adevăr, de vreo două ori mai mult, decît era scris pe hărţiuţă.", a declarat un consumator.

"Uneori am doar cinci minute la dispoziţie să cumpăr o îngheţată, dar trebuie să stau 15 minute la frigider ca să găsesc preţul.", a mai zis cumpărătorul.

Cei de la Agenția pentru Protecția consumatorului pot sancționa agenții economici doar în cazul în care prețul lipsește definitiv.

"Locul amplasării a indicatorului de preţ, nu este o încălcare gravă, se dau prescripții de înlăturare a neconformităților privind amplasarea indicatoarelor de preţuri.", a declarat inspectorul superior, Tatiana Moisei.

Potrivit Codului Contravențional, lipsa indicatoarelor de preţuri se sancționează cu o amendă de pînă la 900 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?