Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fiul lui Trump recunoaște că s-a întîlnit cu un avocat apropiat Kremlinului

10 iul. 2017,, 02:00   Externe
2338 0

Fiul și ginerele lui Donald Trump s-au întîlnit cu un un avocat apropiat Kremlinului în iunie 2016, la doar cîteva zile după ce miliardarul american a fost desemnat drept candidatul Partidului Republican la președinția Statelor Unite, scrie Reuters.

Donald trump Jr, fiul cel mare al președintelui SUA, Jared Kushner, ginerele acestuia și Paul Manafort, managerul său de campanie s-au întîlnit cu un avocat rus cunoscut pentru legăturile sale cu Kremlinul, imediat după ce Trump a obținut nominalizarea prezidențială republicană anul trecut.

Întîlnirea a avut loc pe 9 iunie 2019, la Trump Tower, în Manhattan, fiind prima întîlnire privată confirmată între membrii cercului intim al președintelui și un cetățean rus, citează The New York Times înregistrări guvernamentale confidențiale și interviuri cu oameni apropiați anchetei.

Donald Trump Jr. a confirmat întîlnirea într-o declarație, descriind-o drept „o scurtă întîlnire introductivă”, care s-a concentrat în principal pe problema adopțiilor de copii. El a spus că i-a cerut cumnatului său, Jared Kushner, și apoi managerului de campanie, Paul Manafort, să participe la întîlnire. Un avocat al soțului Ivankăi Trump a declarat că ginerele lui Trump „a participat scurt” la întîlnire.

Donald Trump Jr. a spus că întîlnirea a avut loc în primul rînd pentru a discuta despre un programcare-i ajuta pe americanii să adopte copiii ruși și pe care Moscova l-a închis. ”Nu avea nicio legătură cu campania în acel moment și nu a existat nici o urmare. O cunoștință mi-a cerut să particip la întîlnireși nu mi s-a spus numele persoanei cu care mă voi întîlni”, a spus Trump Jr. în declarație.


Avocatul rus cu care a avut loc întîlnirea, Natalia Veselnitskaya, este cunoscută pentru campania dusă împotriva unei legi din S.U.A. care presupune realizarea unei liste negre cu ruși suspectați de încălcarea drepturilor omului. Legea l-a înfuriat pe Putin, care a răspus prin oprirea adopțiilor copiilor ruși de către cetățeni americani.

Articolul despre întîlnirea celor doi apropiați ai președintelui cu avocatul rus a apărut la o zi după ce Trump și președintele rus Vladimir Putin au discutat acuzațiile de amestec electoral în timpul summitului G20 din Hamburg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?