X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Începe numărătoarea inversă pentru referendumul de demitere a lui Chirtoacă

7 iul. 2017,, 16:42   Capitala
3019 0

Reprezentanții grupului de inițiativă au depus astăzi la Judecătoria Chișinău, sectorul Buiucani, semnăturile colectate pentru organizarea referendumului de demitere a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, informează MOLDPRES.

Deputatul socialist, Vlad Bătrîncea, a specificat că au fost prezentate 77 mii de semnături avizate juridic. „În total au fost colectate peste 90 de mii de semnături, însă din motive juridice nu le-am putut prezenta. Timp de 15 zile instanța va verifica listele și semnăturile colectate, iar ulterior va fi organizat referendumul”, a afirmat Bătrîncea.

Socialiștii au început colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului de demitere a primarului capitalei Dorin Chirtoacă la 11 mai curent. Grupului de inițiativă i s-a pus la dispoziție 60 de zile, timp în care trebuia să adune în jur de 64 de mii de semnături.

Pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis din funcție, prin intermediul unui referendum, sînt necesare peste 160 mii de voturi.

Dorin Chirtoacă se află în prezent în arest la domiciliu, fiind suspectat de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată din mun. Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?