Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

ȘOC la summitul G20. Paza hotelului lui Putin, atacată

7 iul. 2017,, 14:46   Externe
4275 0

Un grup de protestatari sosiţi la Hamburg cu ocazia Summitului G20 care are loc în acest oraş din nordul Germaniei au atacat paza hotelului unde sînt cazaţi preşedintele rus, Vladimir Putin, şi alţi lideri, a relatat azi poliţia, citată de agenţia DPA.


În Hotel Park Hyatt din Hamburg sînt găzduiţi, în afară de Putin, preşedintele sud-coreean, Moon Jae, şi premierul australian, Malcolm Turnbull.

În cursul altor incidente, un elicopter al poliţiei germane a fost ţinta unui atac cu o rachetă de semnalizare lansată de protestatari, dar dispozitivul nu a atins aparatul de zbor, au indicat autorităţile din Hamburg, citate de DPA.

Potrivit sursei, în alte incidente unii protestatari au spart geamuri la Consulatul mongol şi au tăiat cauciucurile unei maşini aparţinînd delegaţiei canadiene la Summitul G20.

Poliţia din Hamburg a confirmat că a cerut întăriri din alte zone din Germania, din cauza 'multiplelor infracţiuni' comise pe fondul protestelor violente ce au loc la Summitul G20 care se desfăşoară în acest oraş din nordul ţării, transmite vineri DPA.

Solicitarea vine după ce poliţia din Hamburg a anunţat pe Twitter că vineri dimineaţă au izbucnit noi ciocniri în oraş, unde mai mulţi manifestanţi au incendiat maşini ale poliţiei germane şi au blocat intersecţii şi 'coridoare de transfer', ceea ce a perturbat deplasarea mai multor delegaţii.

Pe de altă parte, ministrul de finanţe german, Wolfgang Schaeuble, a renunţat să mai participe la un eveniment în centrul oraşului Hamburg, desfăşurat în marja Summitului G20, din motive de securitate, au anunţat organizatorii.

Circa 19.000 de poliţişti veniţi din toată Germania au fost desfăşuraţi în acest oraş port cu ocazia Summitului, iar la Hamburg au fost trimise tancuri, elicoptere, ambarcaţiuni şi tunuri cu apă. Principalul miting anti-G20 ar urma să aibă loc sîmbătă, cînd sînt aşteptaţi 100.000 de protestatari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?