X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cei mai puternici lideri ai lumii se reunesc la summitul G20

7 iul. 2017,, 10:00   Externe
2114 1

Cei mai puternici lideri ai planetei vor fi faţă în faţă astăzi. Vladimir Putin şi Donald Trump se vor vedea pentru prima oară de la alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Titanii politicii mondiale se vor întâlni în cadrul summitului G20.

Liderii celor mai dezvoltate ţări din lume şi-au dat întâlnire astăzi în Germania, însă toate privirile vor fi ţintite pe întrevederea Putin-Trump, prima de când Statele Unite au un nou preşedinte. Discuţiile nu vor fi nici pe departe uşoare, întrucât relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt foarte tensionate în ultima perioadă.

În centrul atenţiei vor fi războiul din Siria, conflictul din estul Ucrainei şi animozităţile legate de Coreea de Nord. Întâlnirea vine după luni întregi de speculaţii legate de posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale de peste Ocean, fapt ce ar fi înclinat balanţa în favoarea republicanului Donald Trump şi i-ar fi asigurat victoria.

În ajunul întâlnirii sale cu Putin, președintele SUA a denunţat comportamentul "destabilizator" al Rusiei în lume. În acelaşi timp, în cadrul summitului de la Hamburg, liderii G20 urmează să discute cele mai arzătoare chestiuni de pe mapamond. Este vorba despre lupta împotriva terorismului şi oprirea radicălizării în mediul online. Nu vor rămâne fără atenţie dosarele Coreea de Nord, Siria şi tensiunile din Golf.

Un alt subiect important este combaterea schimbărilor climatice, după ce Trump a decis să retragă Statele Unite din Acordul de la Paris. G20 reunește ţările care reprezintă peste 80 la sută din Produsul Intern Brut al lumii. Printre acestea se numără Marea Britanie, SUA, Rusia, China, Japonia, Canada și Franța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?