X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Îmbunătățirea legislației mass-media va fi în vizorul a opt subgrupuri tematice

7 iul. 2017,, 10:31   Politică
1917 0

Opt subgrupuri tematice vor activa în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

Obiectivele de activitate pentru fiecare subgrup și termenul-limită pentru elaborarea documentelor au fost stabilite în cadrul ședinței de joi, 6 iulie, a Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, prezidată de președintele Parlamentului Andrian Candu, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

Dumitru Lazur, coordonator de proiecte la Oficiul Consiliului Europei la Chișinău, a precizat că vor fi implicați experți naționali și internaționali care vor coordona activitatea subgrupurilor și vor asista membrii Grupului de lucru.

Subgrupul tematic nr.1 își propune să elaboreze un nou Cod al audiovizualului pînă în decembrie 2017. Subgrupul tematic nr. 2 va elabora o nouă Lege cu privire la publicitate, iar subgrupul tematic nr. 3 va discuta propunerile de modificare și completare a proiectelor de legi ce vizează securitatea informațională. Subgrupul nr.4 și-a fixat drept obiectiv elaborarea, pînă la sfîrșitul anului curent, a Strategiei de dezvoltare a mass-mediei din Republica Moldova.

Subgrupul nr. 5 va examina proiectele de lege referitoare la accesul la informație și protecția datelor cu caracter personal. Subgrupul nr. 6 va elabora modificările la Codul Electoral (chestiuni privind conduita mass-media în campania electorală). Subgrupul nr. 7 are drept obiectiv analizarea bunelor practici în domeniul acordării facilităților fiscale pentru mass-media pentru a elabora un nou proiect de lege cu privire la ajutoarele de stat pentru publicațiile periodice sau revizuirea proiectului elaborat de societatea civilă. Subgrupul nr. 8 va elabora, pînă în aprilie 2018, o nouă Lege a presei (presa scrisă și online) sau modificări și completări la legislația în vigoare.

În perioada următoare, membrii Grupului de lucru urmează să decidă din ce subgrupuri tematice vor face parte, iar fiecare subgrup va elabora propriul plan de acțiuni. În cadrul ședinței a fost discutat și aprobat Regulamentul de activitate a Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media. Documentul prevede organizarea activității și funcționarea Grupului de lucru.

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media constituie o platformă de comunicare și un mecanism de cooperare permanentă între Parlament și reprezentanții instituțiilor media, instituțiilor internaționale și ONG-urilor media. Grupul a fost creat la inițiativa președintelui Parlamentului Andrian Candu, cu suportul Proiectului Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei „Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?