X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Începe lupta pentru premiul Naţional de etică profesională jurnalistică

7 iul. 2017,, 08:49   Societate
2197 0

În Moldova a luat startul concursul pentru acordarea Premiului Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică ediţia 2017, la care pot participa toate instituţiile mass-media din Moldova.

Concursul este organizat de către Consiliul de presă al Republicii Moldova.

Potrivit site-ului Consiliului, participanţii concursului vor fi monitorizaţi de către Consiliu în decurs de un an.

"Candidaţilor li se vor oferi puncte pentru informaţii calitative şi veridice şi pentru munca activă a angajaţilor, iar pentru fiecare plîngere pe agenţie şi încălcarea eticii jurnalistice, candidaţilor li se vor micşora punctele. Activitatea presei va fi evaluată de membrii Consiliului şi voturile cititorilor, în conformitate cu Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova", se menţionează pe site.

La început de decembrie, juriul va alege trei finalişti, care în timp de şase luni vor lupta pentru Premiul Naţional. Pentru încălcarea regulamentului concursului participanţii vor fi eliminaţi. Cererile de participare pot fi depuse pînă la 4 august, iar evaluarea mass-media va începe pe 16 august.

Precizare: Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică a fost instituit în anul 2015 de Consiliul de Presă în scopul promovării jurnalismului de calitate şi a bunelor practici jurnalistice. În anii precedenţi, cîştigători ai Premiului au fost desemnaţi redacţia Biroului din Chişinău a postului de radio "Radio Europa Liberă" (2015) şi portalul Anticoruptie.md (2016). Conform regulamentului, cîştigătorul nu va putea participa la concurs timp de cinci ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?