X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moscova, gata în proporție de 53% de aplicarea tehnologiilor viitorului

6 iul. 2017,, 21:00   Externe
1928 0

Rețeaua internațională de companii din domeniul consultanței și auditului „PricewaterhouseCoopers” a prezentat rezultatele noului studiu global „Viitorul este aproape: indicele de pregătire a orașelor”.

Capitala Rusiei împarte locul al cincilea cu New Yorkul în clasamentul disponibilității orașelor și aglomerațiilor lumii de introducere a tehnologiilor viitorului, menționează site-ul oficial al primarului Moscovei.

PwC a evaluat capacitățile actuale ale metropolelor de a implementa soluții tehnologice în diverse domenii, cum ar fi sănătatea, educația, securitatea, turismul, cultură, transportul, economia, locuințele, dezvoltarea urbană și interacțiunea cu cetățenii. Orașele au fost alese după prezența infrastructurii de bază, actelor normative și alte criterii.

Pe locul întîi s-a plasat Singapore (62% disponibilitate). Pe al doilea – Londra (59 la sută), pe al treilea – Shanghaiul (55%). Urmează Moscova și New Yorkul (la 53%). Capitala rusă a ocupat poziții de frunte după indicatori precum serviciile prestate cetățenilor, disponibilitatea infrastructurii, educația deschisă de adaptare și economia digitală.

Rezultatele studiului electronic efectuat printre locuitorii a 10 orașe au arătat că mai puțin de jumătate din populația orașelor studiate (cu excepția Shanghaiului și Hong Kongului) este gata de a utiliza tehnologii de viitor în viața lor de zi cu zi. Cei mai conservatori s-au dovedit a fi londonezii (42%) și locuitorii din Toronto (41%). În același timp, 47% dintre moscoviți sînt dispuși să utilizeze soluții de înaltă tehnologie.


Cele mai de succes orașe în ceea ce privește introducerea tehnologiilor în domeniul locuințelor sînt Barcelona (61%), Singapore (64%), Toronto (57%) și Londra (54%).

La capitolul digitalizarea obiectelor culturale și de turism, fruntașe sînt Barcelona, Shanghaiul (ambele 78%) și Singapore (72%). Studiul a evaluat prezența chioșcurilor multifuncționale și opririlor inteligente pe străzi, aplicațiilor mobile avansate pentru turiști și multe altele.

Londra (72%) a devenit un lider în introducerea de vehicule aeriene fără pilot, precum și în crearea unui cadru de reglementare pentru testare. În economia digitală conduce Singapore (75%) – aici, de exemplu, este permisă activitatea serviciilor online ale principalilor operatori de taxi și închirierea imobilului de pe termen scurt. De asemenea, în orașul-stat se investește în mod activ în dezvoltarea tehnologiilor de învățare adaptivă și punerea în aplicare a software-ului de adaptare în școli.

Poziția de lider în dezvoltarea serviciilor de sănătate inteligente și de telemedicină o deține Toronto (66%), urmat de New York (59%), Sydney (66%) și Barcelona (54%). La punerea în aplicare a tehnologiei de predicție a criminalității conduce Shanghaiul, New Yorkul, Londra și Singapore.

Moscova (63%) ocupă primul loc după numărul de servicii virtuale de interacțiune cu cetățenii, inclusiv pentru abordarea problemelor urbane și adunarea ideilor pentru crearea și punerea în aplicare a proiectelor urbane. La Sydney (58%) există posibilitatea de a vota on-line nu numai în chestiuni referitoare la aspectele urbane generale, dar și în alegerile politice.

În fruntea clasamentului privind utilizarea noilor tehnologii în construcții stă Londra (63%) și Shanghaiul (50%). În aceste orașe se desfășoară o mulțime de experimente și cu construcția modulară, și cu imprimarea în format 3D a caselor. Moscova (76%) și Barcelona (74%) sînt lideri în analiza datelor.

Compania AT Kearney a examinat cele mai mari 128 de orașe din lume și a făcut un rating, care a luat în considerare bunăstarea cetățenilor, economia, inovația și managementul orașului. Moscova s-a ridicat în acest an brusc cu 25 de puncte și a ocupat locul 10. Lider, pentru a șaptea oară, a devenit San Francisco. De asemenea, în primele cinci intră New Yorkul, Parisul, Londra și Bostonul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?