Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministrul de externe transnistrean s-a întîlnit cu deputaţi austrieci

6 iul. 2017,, 13:40   Politică
1883 1

Ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Vitalie Ignatiev, s-a întîlnit ieri cu o delegaţie de deputaţi ai Consiliului Naţional al Parlamentului Austriei. Potrivit agenţiei unui comunicat al instituţiei transnistrene, la dialog a participat ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Austriei în Republica Moldova, Christian Fraylinger.


Ignatiev a remarcat că Transnistria este deschisă pentru cooperare cu toţi parteneri internaţionali. El a subliniat că dialogul cu reprezentanţii Austriei este deosebit de important în contextul preşedinţiei acestei ţări în cadrul OSCE în anul curent.

"Participarea internaţională trebuie să aibă un rol stabilizator pentru a reglementa conflictul dintre Transnistria şi Moldova. Noi pornim de la conceptul de a purta discuţii în continuare, de a comunica deschis cu orice parteneri internaţionali. De asemenea, ne conducem după principiul colaborării şi am fi recunoscători pentru posibilitatea de a realiza proiecte comune în anumite domenii", a spus diplomatul.

În timpul întrevederii au fost discutate mai multe probleme legate de situaţia actuală a politicii externe în jurul Transnistriei şi, de asemenea, unele aspecte ale dezvoltării economice a regiunii. Îndeosebi, deputaţii austrieci au fost interesaţi de poziţia Transnistriei referitor la formatul reglementării politice finale a relaţiilor dintre Moldova şi Transnistria.

Potrivit lui Ignatiev, "conflictul transnistrean este considerat greşit ca fiind cel mai uşor de rezolvat"

„Stabilitatea aparentă şi predictibilitatea situaţiei în relaţiile ambelor părţi se datorează în mare parte faptului că Transnistria tinde, tradiţional, să apere interesele cetăţenilor prin metode exclusiv politico-diplomatice, la masa de negocieri. Poziţia Transnistriei se bazează pe libertatea poporului de a trăi într-o ţară independentă, iar acest postulat trebuie pus la baza formulei viitoare de soluţionare a conflictului", a evidenţiat Ignatiev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?