Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Foştii deportaţi vor primi ajutor financiar

6 iul. 2017,, 13:10   Societate
1869 3

Cetăţenii Chişinăului din rîndul foştilor deţinuţi şi rudele acestora vor primi ajutor financiar. Decizia a fost luată de Primăria Municipiului Chişinău.


De ajutorul în valoare de 700 de lei vor beneficia 2650 de persoane. Beneficiarii îşi pot ridica banii de la filialele BC "Moldindconbank", la prezentarea buletinului de identitate.

Reprezentanţii Partidului Liberal a organizat joi o acţiune de comemorare la monumentul "Trenul durerii" de la Gara Feroviară din Chişinău. Liderul partidului, Mihai Ghimpu, şi-a exprimat nemulţumirea de faptul că preşedintele ţării, Igor Dodon, nu a venit să-i comemoreze pe cei deportaţi.

"Niciunul dintre preşedinţii aleşi de către cetăţeni nu a pus măcar o floare la acest monument. Nu înţeleg cum este posibil să conduci ţara fără a veni la acest monument, care exprimă durerea neamului tău! Am încercat din 2009 pînă în 2016 să schimbăm ceva. Am ştiut cu cine mergem împreună şi ce riscuri există, însă puterea lor a fost mai mare decît a noastră, fiindcă ei aveau cuvîntul, sprijinul şi arma celor care ne-au ocupat", a subliniat el.

De asemenea, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie, cu prilejul acestei zile, a fost deschisă expoziţia "Cei rămaşi", consacrată victimelor deportărilor staliniste din 6 iulie 1949. Expoziţia cuprinde 34 de fotografii. Autorul lucrărilor este voluntarul Corpului Păcii din SUA Clary Estes. Expoziţia se va încheia pe 6 august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?