X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Candu: Nu putem ajunge la un compromis dacă nu avem dialog (VIDEO)

6 iul. 2017,, 08:41   Politică
2850 3

Președintele Parlamentului Andrian Candu explică că liderii Pardidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” refuză să participe la dezbaterile privind modificarea sistemului electoral, deși a fost depus tot efortul pentru ca Maia Sandu și Andrei Năstase să vină la întruniri.

Declarația a fost făcută în această seară, în cadrul emisiunii TV „Fabrika”.

„Săptămîna trecută am făcut un apel public, chiar și prin filmarea unui spot video plasat pe rețelele de socializare. Au fost trimise e-mail/uri la adresele celor două partide - PAS și Partidul Platforma DA. Plus, secretariatul Parlamentului a sunat la birourile celor două partide și au dat doar de asistenții de la PAS. Personal i-am sunat pe Maia Sandu și Andrei Năstase, nu mi-au răspuns și le-am trimis după aceasta sms-uri, la care tot nu am primit răspuns. Dar în zilele următoare am văzut declarațiile făcute de cei doi că vor refuza participarea la dezbateri. Săptămîna aceasta la fel au fost expediate e-mail/uri, au fost sunați cei de la partide. Iarăși PAS a confirmat că au primit invitație și colegii de la Parlament m-au anunțat că astăzi după masă, deja după dezbateri, au primit e-mail/urile din partea PAS și Partidul Platforma DA că refuză participarea. Dar eu oricum le-am expediat sms-uri ieri Maiei Sandu și lui Andrei Năstase, dar oricum n-am primit nicio comunicare de la ei, doar din partea partidelor”, a precizat Candu.

Președintele Parlamentului a menționat că li s-a comunicat de la Bruxelles că Maia Sandu a fost încurajată de oficiali să participe la dezbateri privind modificarea sistemului electoral. Însă, ea „desconsideră opinia celor de la Bruxelles și refuză să vină”.

„Cum putem obține un consens dacă nu există un dialog și cum poți să vii cu beneficii la o lege, propuneri bune ca să îmbunătățească legea dacă nu există cel puțin o participare la aceste dezbateri. Mă miră acest comportament, dar fiecare va fi judecat de electoratul său. Neparticipare sau refuzul participării din start presupune că oamenii nu au interes sau au alte interese. Unul avea program vineri după masă, altul avea altceva. Nu vreau să fac speculații, dar eu înțeleg altfel dialogul, comunicarea, dezbaterea și ajungerea la un consens”, a conchis Candu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?