Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Emmanuel Macron, în vizită la bordul submarinului nuclear în Atlantic

5 iul. 2017,, 15:50   Externe
6830 0

Președintele francez Emmanuel Macron a petrecut marți cîteva ore la bordul unui submarin nuclear francez, în largul coastelor Bretaniei, în cursul unei vizite menite să semnaleze angajamentul Parisului față de descurajarea nucleară și în care, potrivit relatărilor, ar fi asistat la simularea unei lansări de rachete, relatează BBC News.

Președintele Macron a fost transportat cu elicopterul la bordul submarinului "Le Terrible", în Atlantic, la circa 300 km în largul coastelor franceze.

Președinția franceză a publicat ulterior o fotografie care îl arată pe Macron în timp ce era coborît din elicopter la bordul submersibilului.

Franța deține o flotă de patru submarine nucleare purtătoare de rachete, printre care 'Le Terrible', avioane de atac și în jur de 300 de focoase nucleare operaționale.

Macron a subliniat importanța pentru Franța a descurajării nucleare, pe care a descris-o drept 'un pilon esențial al securității'.


Potrivit BBC, prezența lui Macron la bordul submarinului a făcut parte dintr-o vizită de o zi la facilitățile militare nucleare de la baza Ile Longue, în apropiere de Brest.

Franța va deveni singurul stat membru al Uniunii Europene dotat cu arma nucleară după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, așteptată în 2019.

Vizita președintelui la instalațiile nucleare de la Brest a avut loc în timp ce, la Paris, noul guvern francez și prim-ministrul Edouard Philippe au obținut cu o largă majoritate votul de încredere al deputaților, angajîndu-se să ducă la îndeplinire 'transformarea' țării promisă de Emmanuel Macron.

Philippe a prezentat un program de reduceri de cheltuieli publice și reforme în domeniul pieței muncii, măsuri condamnate de sindicate, care au amenințat cu organizarea de proteste începînd din toamnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?