X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Traficanţii de ființe umane vor fi ”vînați” online

5 iul. 2017,, 14:10   Societate
1853 1

Traficanții de ființe umane vor fi vînați în internet.

Misiunea OSCE a organizat un curs în care ofiţerii au învăţat tehnici de obținere a informațiilor din surse deschise, care le-ar permite să efectueze căutări online avansate și să extragă informații de pe internet în conformitate cu legislația din ţara noastră.

Instruirea a vizat efectuarea de investigații pe rețele sociale și motoare de căutare, precum și utilizarea informațiilor postate online pentru a investiga cazurile de trafic de persoane.

„Acest eveniment a fost extrem de practic, oferindu-ne tehnici inovatoare care ne vor ajuta să obținem informații relevante în cel mai scurt timp posibil", a declarat Adrian Matcovschi, ofițer superior al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din Moldova.

"Deoarece traficanții exploatează din ce în ce mai des platformele online pentru a-și facilita crimele, este vital ca poliția să aibă capacitățile de a realiza investigații online".


Evenimentul are drept scop consolidarea capacității organelor de aplicare a legii din Moldova de a investiga și combate în mod eficient traficul de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?