X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reprezentantul Moldovei a repurtat prima victorie la Wimbledon

5 iul. 2017,, 12:30   Sport
2233 2

Tenismanul moldovean Radu Albot s-a calificat în runda a doua a turneului de la Wimbledon.

În prima rundă el l-a învins pe sportivul din Argentina Facundo Bagnis în patru seturi. În meciul rundei a doua, care va avea loc în a doua jumătate a zilei de 5 iulie, el va juca cu americanul Steve Johnson, comunică NOI.md.

Radu Albot a luptat pentru calificarea în etapa a doua a turneului de la Londra ceva mai mult de trei ore și jumătate. Tenismanul moldovean a cedat adversarului argentinian în prima rundă, cu scorul de 4:6, dar în ultimele trei seturi nu i-a lăsat lui Facundo Bagnis nicio șansă, cîștigînd restul meciului cu scorul de 6:4, 7:6, 7:6. Aceasta i-a permis să se califice în runda a doua Wimbledon, unde el va juca cu deținătorul poziției a 31-a a ratingului ATR (Association of Tennis Professionals), Steve Johnson.

Radu Albot se situează pe locul 108 în ratingul ATR. Reprezentantul Moldovei la turneul mondial de tenis a obținut patru victorii în sezonul curent, dar a suferit 12 înfrîngeri. Cea mai importantă performanță a acestuia a fost calificarea în semifinalele turneelor de la Praga și Caltanissetta. Anul trecut Albot, de asemenea, a participat la Wimbledon, dar nu a reușit să depășească plafonul rundei a doua.


Precizăm că Radu Albot s-a născut la Chișinău în anul 1989. El a devenit tenisman profesionist în anul 2006, iar peste doi ani a participat pentru prima dată la turneul sub egida ATR. În aprilie 2017 el a doborît recordul din istoria tenisului Moldovei, situîndu-se pe locul 82 în ratingul ATR. Conform datelor topului ATR, de la începutul carierei sale el a cîștigat premii în valoare de 987 de mii de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?