X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O cantitate impunătoare de produse alimentare va fi nimicită

5 iul. 2017,, 11:10   Societate
3579 0

Circa o tonă și jumătate de produse alimentare fără acte de proveniență sau cu termenul de valabilitate expirat vor fi nimicite, prin dispoziția Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Produsele au fost descoperite într-un depozit de pe strada Armenească din capitală, în urma unor verificări ale inspectorilor ANSA, transmite IPN.

Agenția informează că, timp de o săptămînă, au fost efectuate 80 de controale la unitățile de comerț din capitală. În cadrul acestora s-a stabilit că șase unități comerciale activează în lipsa autorizației sanitar-veterinare, alte șapte magazine nu dispun de certificate de înregistrare, iar 21 de unități comerciale nu aveau actele care ar atesta trasabilitatea produselor.

În opt magazine alimentare au fost descoperite produse cu termenul de valabilitate expirat. Printre alte nereguli atestate este și nerespectarea condițiilor de păstrare a produselor, dar și lipsa Registrului de reclamații.

În următoarele zile inspectorii ANSA vor vizita și alte unități comerciale din capitală, controlului fiind supuse, timp de o lună, toate centrele de comerț cu produse alimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?