Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Regulamentul privind înregistrarea prealabilă la alegeri, modificat

5 iul. 2017,, 10:20   Politică
2272 0

Comisia Electorală Centrală a aprobat unele modificări și completări la Regulamentul privind înregistrarea prealabilă, notează NOI.md.

Scopul acestora rezidă în completarea mecanismelor de înregistrare prealabilă nu doar în format on-line, dar și pe suport de hîrtie. În acest context, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se stabilesc temporar sau permanent în străinătate se vor înregistra în prealabil prin intermediul paginii web www.alegator.md sau prin depunerea uneia sau mai multor cereri semnate de cel puțin 300 de alegători la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Formularul on-line se completează pentru o singură persoană, iar cererile scrise pot fi semnate de mai multe persoane.

O altă modificare a Regulamentului vizează extinderea termenului de începere a înregistrării prealabile. În acest fel, în cazul alegerilor anticipate sau referendumurilor republicane data va fi anunțată de Comisie, dar nu mai tîrziu de 60 de zile înaintea scrutinului.

Amintim că înregistrarea prealabilă are drept scop: stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării în ziua alegerilor, în vederea constituirii secţiilor de votare suplimentare în străinătate; întocmirea listei electorale a cetăţenilor care vor vota în raza secţiilor de votare respective; stabilirea numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite acestor secţii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?