Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Germania a cumpărat Panama Papers cu cinci milioane de euro

4 iul. 2017,, 23:53   Externe
2031 0

Germania a cumpărat o copie a Panama Papers. Astfel, oficialii germani au obținut o listă cu cei care exploatează „paradisuri” fiscale secrete offshore, relatează Reuters. Scandalul numit Panama Papers a izbucnit anul trecut, ieșind la iveală că bogații lumi își ascund banii în această țară.


Peste 11.5 milioane de documente de la firma panameză de avocatură Mossack Fonseca au ajuns în presă, în urmă cu un an. Documentele numite Panama Papers au scos la iveală cum au expus cum își ascund bogații averile. Acum, oficialii de la Berlin au confirmat că Oficiul poliției criminalistice federale germane BKA a cumpărat respectivele documente — care au fost făcute publice anul trecut — în cadrul eforturilor sale de a-i depista pe evazioniști.

„Panama Papers”, publicate de mai multe grupuri de media de pe plan internațional, au divulgat numele celor care au recurs la serviciile firmei de avocatură Mossack Fonseca, cu sediul în Panama. Aceste liste includ oameni politici, rude și asociați apropiați ai acestora din toată lumea. În septembrie 2016, Danemarca a acceptat să dea bani unei surse anonime în schimbul unor informații privind sute de cetățeni danezi menționați în acest dosar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?