X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Avertizare! În Franța ar putea urma noi atacuri teroriste

4 iul. 2017,, 23:38   Externe
1603 0

Premierul francez, Eduard Philippe, a avertizat marți că ar putea urma noi atacuri teroriste în Franța, adăugînd însă că starea de urgență care a fost decretată în această țară în anul 2015 va fi ridicată pînă cel tîrziu pe 1 noiembrie, relatează Xinhua.

'Vor fi alte atacuri, alte tragedii, alte victime. Dar nu vom renunța. Vom lupta împotriva terorismului cu o duritate extremă', a declarat Philippe în fața deputaților.

'Totuși, starea de urgență nu poate fi permanentă', a adăugat el.

În prezentarea programului guvernului pentru următorii cinci ani, premierul a afirmat că instituțiile din sectorul siguranței naționale au în vedere ca starea de urgență să fie ridicată pînă 'cel tîrziu pe 1 noiembrie'.

În schimb, el a promis să amelioreze 'eficiența...arsenalului legislativ împotriva terorismului sub controlul strict al judecătorilor.'


'Curajul este a doua axă majoră a activității guvernului. Curajul pe care noi francezii trebuie să-l demonstrăm împreună refuzînd să ne schimbăm obiceiurile sub influența atacurilor,' a subliniat premierul francez.

La începutul acestei luni, președintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat că intenționează să obțină aprobarea parlamentului pentru o prelungire cu trei luni a stării de urgență, al cărei termen în vigoare expiră în iulie 2017.

Starea de urgență a fost impusă după atacul din noiembrie 2015, cînd grupuri de teroriști islamiști au atacat restaurante, o sală de teatru și un stadion din Paris, omorînd 130 de persoane. De atunci au avut loc cinci prelungiri ale stării de urgență în Franța.

Regulile aplicabile în această situație oferă mai multă libertate poliției de a percheziționa locuințe și de a aresta suspecți fără mandat de arestare.

În pofida riscurilor persistente de atacuri teroriste, prelungirea stării de urgență alimentează criticii interni care apreciază că aceasta va submina valorile Republicii, libertatea de expresie și dreptul la întrunire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?