Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert: Motivul real al morții lui Oleg Iakovlev putea fi o boală cronică

5 iul. 2017,, 01:13   Societate
4478 1

Admiratorii discută în rețelele sociale despre ceea ce a cauzat moartea lui Oleg Iakovlev, întrebîndu-se de ce medicii nu l-au putut trata de o pneumonie „banală“, care ușor poate fi învinsă cu antibiotice, și de pneumonie, doar acum nu este o epidemie de gripă, după care de multe ori pacienții decedează din cauza complicațiilor.

Aceste întrebări le-am discutat cu cardiologul, medicul de categorie superioară Tamara Oghieva:

- Pneumonia bilaterală poate fi nu un diagnostic primar, dar o posibilă consecință a unei boli cronice asociate cu slăbirea imunității, circulația sîngelui.

De exemplu, la pacienții cu insuficiență cardiacă severă, boli hepatice, în timpul ultimelor stadii este perturbat fluxul sanguin. Din această cauză, plămînii nu se pot extinde pe deplin, ei dezvoltă congestie, inflamație, apare lichid (se poate întîmpla și edem pulmonar).

Un organism slăbit nu se poate lupta cu aceasta și antibiotice sau alte medicamente în acest caz ar putea să nu-și facă efectul, deoarece deja nu mai este o dereglare funcțională, ci sînt modificări organice.


Și aici este important în ce măsura organismul este epuizat, iar acest lucru este, din păcate, nu întotdeauna direct dependent de vîrstă. Dacă boala cronică primară se află deja într-un stadiu avansat, imunitatea nu se poate opune, pneumonia progresează, apare edemul pulmonar, care devine cauza formală a decesului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?