X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Guvernul susține acordarea tichetelor de masă pentru salariați

4 iul. 2017,, 17:20   Societate
2863 4

Executivul a avizat pozitiv proiectul de lege cu privire la tichetele de masă, înaintat de către un grup de deputaţi, relatează NOI.md.

Proiectul de lege prevede acordarea de către angajatori a alocaţiei individuale de hrană pentru salariaţi, sub formă de tichete de masă. Valoarea acestora va reprezenta un venit net suplimentar pentru angajaţi, din care nu vor fi calculate contribuțiile de asigurări sociale și impozitul pe venit din salariu.

Angajatorul urmează să distribuie salariaţilor tichete de masă la sfîrșitul fiecărei luni, ținînd cont de numărul zilelor lucrătoare din luna următoare. Totodată, salariatul urmează să utilizeze un număr de tichete egal cu numărul zilelor efectiv lucrate. Potrivit autorilor proiectului, valoarea nominală a unui tichet de masă va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atît pe suport de hîrtie, cît și în format electronic.

Documentul are drept scop motivarea salariaţilor, creşterea veniturilor acestora, precum și adoptarea unor deprinderi alimentare mai sănătoase. Conform Avizului, promovarea proiectului de Lege cu privire la tichetele de masă necesită a fi consultată cu organizaţiile sindicale şi patronale. Proiectul de lege încă nu a fost votat de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?