Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Filip, despre decizia Parlamentului European: o abordare rațională

4 iul. 2017,, 15:40   Politică
2529 10

Șeful executivului salută decizia Parlamentului European de a aloca asistența macrofinanciară în valoare de 100 de milioane de euro Republicii Moldova, comunică NOI.md.

Potrivit lui, deși s-a speculat mult pe marginea acestui subiect, în cele din urmă „abordarea rațională” a prevalat.

„Decizia de a aproba asistența macrofinanciară denotă faptul că în realitate noi am ales drumul european, iar valorile europene sînt mai presus decît disputele politice care au încercat să fie transferate de partidele de la Chișinău pe platforma UE. Este o abordare rațională, munca noastră instituțională dă roade. Cu părere de rău, din cele văzute în toată această perioadă fierbinte, mulți politicieni din Moldova au mers la Bruxelles pentru a convinge Parlamentul să nu acorde acești bani Moldovei”, a declarat Filip la începutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Oficialul a precizat că, pînă la alocarea primei tranșe din suma de 100 de milioane, urmează ca Guvernul să îndeplinească o serie de condiții. El le-a cerut miniștrilor să se mobilizeze pentru a realiza toate angajamentele. „În continuare, responsabil de procesul de monitorizare va fi dl Octavian Armașu”, a adăugat Filip.

Menționăm că astăzi Parlamentul European a aprobat decizia de acordare a asistenței macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro Republicii Moldova. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Legislativului de la Strasbourg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?