X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Racheta lansată de Coreea de Nord a fost cu rază medie

4 iul. 2017,, 19:30   Externe
2444 1

Racheta lansată marți de Coreea de Nord a fost una balistică cu rază medie și nu a prezentat un pericol pentru Rusia, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, contrazicînd anunțul Phenianului, care a vorbit despre o rachetă intercontinentală, transmit Reuters și AFP.

Racheta nord-coreeană a atins o altitudine de 535 km și a survolat o distanță de aproximativ 510 km înaintea de a cădea în zona centrală a Mării Japoniei, a precizat ministerul rus, citînd datele furnizate de instalațiile sale.

Phenianul a susținut marți că a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, care a atins altitudinea de 2.802 km, survolînd timp de 39 de minute o distanță de 933 km.

'Datele parametrilor de zbor ale rachetei au caracteristicile unei rachete balistice cu rază medie', a indicat Ministerul Apărării rus. Potrivit acestuia, racheta a fost trasă în noaptea de luni spre marți, la ora Moscovei 03:46 (00:46 GMT).

Comandamentul forțelor americane din Pacific a transmis de asemenea că a fost vorba despre o rachetă cu rază 'medie'.


Președintele rus Vladimir Putin urmează să-l primească marți la Kremlin pe omologul său chinez Xi Jinping, pentru discuții vizînd relațiile comerciale și principalele dosare internaționale, inclusiv cel nord-coreean.

Beijingul a reacționat marți la testul Phenianului printr-un apel la 'dialog pașnic și consultări', exprimîndu-și speranța că toate părțile vor manifesta reținere și vor evita acțiunile care ar duce la escaladarea situației în peninsula coreeană.

'China a depus eforturi și va continua să depună eforturi pentru rezolvarea acestei probleme', a declarat Geng Shuang, purtător de cuvînt al diplomației de la Beijing.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?