Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filip, sesizat de un grup de părinți ajunși la capătul răbdării

4 iul. 2017,, 15:10   Societate
7390 2

Un grup de părinți din capitală i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Pavel Filip, în care au semnalat un șir de nereguli din sistemul de educație, notează NOI.md.

Părinții s-au plîns de faptul că reprezentanții Ministerului Educației au acționat în mod abuziv atunci cînd au decis să închidă grădinițele pentru perioada de la 30 pînă la 90 de zile. Aceștia s-au arătat indignați că poziția lor nu a fost luată în calcul, deși s-au opus vehement acestei măsuri.

„Se pare că în țara noastră cetățenii, în special copiii, nu mai contează, iar încălcarea prevederilor legale și a drepturilor cetățenești de către orice funcționar public deja este o practică înrădăcinată și pe larg răspîndită. Acțiunile autorităților sînt de o duritate fără precedent și se operează cu închiderea ilegală și masivă a grădinițelor pe termene de la 30 pănă la 90 zile, în multe cazuri – contrar voinței părinților. Se pare că totul e decis deja de cineva «de sus», fiindcă scenariile aplicate cu multă insistență în marea majoritate a grădinițelor sînt identice”, se arată în scrisoarea adresată lui Filip.

Potrivit semnatarilor scrisorii, legislația Republicii Moldova nu prevede vacanțe în instituțiile de educație timpurie, fapt aflat în deplină concordanță și cu prevederile Codului muncii, dar și cu realitățile economice din țara noastră.

„În pofida faptului că părinții și-au expus dezacordul privind vacanța de 42 de zile pentru instituțiile preșcolare prin lansarea și semnarea unei petiții online (cu peste 3000 de semnături), autoritățile deja au sistat activitatea multor grădinițe, copiii fiind la propriu alungați din instituțiile preșcolare, la fel cum ai alunga din casă un oaspete nepoftit”, mai susțin părinții.


Ei mai atenționează că, în ciuda promisiunilor funcționarilor de la Ministerul Educației precum că instituțiile preșcolare se vor închide conform unui grafic glisant pe un termen de aproximativ trei săptămîni, la ora actuală majoritatea grădinițelor se închid, iar persoanele responsabile își pasează responsabilitatea de la una la alta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?