Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Reparația vilei de la Condrița: Candu nu este împotrivă ca Dodon să ia bani „de la străini”

4 iul. 2017,, 12:08   Politică
3861 6

Spicherul Andrian Candu spune că nu cunoaște de unde au luat autoritățile bani pentru a renova vila prezidențială de la Condrița, notează NOI.md.

El a subliniat că, pentru a spulbera orice speculație la acest subiect, Curtea de Conturi urmează să facă verificările de rigoare și să clarifice dacă banii publici au fost cheltuiți corespunzător.

„Nu cunosc subiectul, am citit unele analize, dar pot menționa următoarele: într-un stat există instituții care au competențe pe diferite domenii, în cazul de față, dacă este vorba de banul public, există o instituție cu denumirea "Curtea de Conturi". Și voi, și eu ne putem adresa Curții de Conturi ca să ia în vizor subiectul respectiv și să verifice dacă banul public este cheltuit în mod corespunzător, și după asta vom vedea răspunsurile”, a comentat Candu.

Întrebat dacă bănuiește de unde totuși au fost primiți banii din care au fost finanțate lucrările de renovare a vilei, democratul a răspuns: „Poate la fel de la străini”.

„Am înțeles că sînt cîteva țări dispuse să acorde suport financiar pentru reparația clădirii Președinției, poate intră în același complex de ajutor și pentru alte clădiri ale președintelui. Noi, de exemplu, am fost ajutați de Guvernul României, în baza unui acord de cooperare pentru renovarea parțială a clădirii Parlamentului. În cazul vilei de la Condrița trebuie de specificat de e unde este sursa: este împrumut sau donație și după asta să tragem concluziile”, a adăugat democratul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?