Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Tinerii din Moldova sînt invitaţi să participe la un concurs internaţional de desen

4 iul. 2017,, 09:22   Societate
1565 0

Copiii şi tinerii din Moldova sînt invitaţi să participe la un concurs internaţional de desen şi pictură, în contextul Săptămînii Europene a Pădurilor, care se va desfăşura în perioada 9-13 octombrie.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), care este organizatorul concursului, la eveniment pot participa copii şi tineri cu vîrsta între 5 şi 19 ani, iar subiectul propus este "Pădurile, bunul nostru comun".

Lucrările pot fi realizate în format digital sau prin grafică folosind creioane, cretă colorată sau cărbune, vopsele acrilice, pe bază de ulei sau acuarelă. Lucrările vor fi evaluate în trei categorii de vîrstă, iar în fiecare din categorii va fi aleasă cîte o lucrare cîştigătoare şi trei lucrări finaliste.

Lucrările cîştigătoare şi finaliste vor fi anunţate pe site-ul dedicat Săptămînii Europene a Pădurilor şi pe conturile din reţelele de socializare ale FAO în timpul desfăşurării Săptămînii Europene a Pădurilor. Acestea vor fi, de asemenea, prezentate în cadrul unei expoziţii dedicate subiectului, la Varşovia, şi în calendarul Săptămînii Europene a Pădurilor. Cîştigătorii şi finaliştii vor primi cîte un calendar, care va include desenele sau picturile lor. În plus, cîştigătorii vor primi şi cîte un certificat de merit.

Precizare: Săptămîna Europeană a Pădurilor se va desfăşura pentru a patra oară. Începînd cu anul 2008, cînd a avut loc prima ediţie a Săptămînii, participanţii au posibilitatea să atragă atenţia la activitatea domeniului silviculturii, precum şi să contribuie la punerea în discuţie a problemelor legate de păduri la nivel regional şi mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?