X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Învaţă să congelezi corect fructele!

16 apr. 2018,, 00:30   Mai multe...
5241 0

În plin sezon cînd mama natură ne dăruie cele mai aromate, gustoase şi benefice fructe, cum ar fi vişinele, cireşele, zmeura, murele, căpşunile ş.a.

În această perioadă organismul nostru este alintat de un complex bogat de vitamine şi minerale.

Dar nu trebuie să uităm că putem menţine aceste bunătăţi şi pe timp de iarnă. Prin congelare, fructele îşi păstrează aproape în întregime substanţele nutritive, culoarea şi aroma, iar datorită temperaturii foarte scăzute la care sînt păstrate, este împiedicată înmulţirea microorganismelor.

Fructele congelate nu sînt la fel de gustoase şi parfumate ca cele proaspete. Însă iarna sînt o alternativă mult mai sănătoasă şi mai ieftină decît fructele importate. Pentru ca operaţiunea de congelare să-ţi reuşească şi să te bucuri din plin de aceste fructe, pe timp de iarnă, trebuie să mai ţii cont şi de cîteva lucruri:

Pregătirea fructelor pentru congelare

În primul rînd alege fructele sănătoase, bine coapte şi proaspăt culese. Străduieşte-te ca murele, zmeura şi mai ales fragii să fie spălate prin scufundare. Pune fructele într-o sită şi scufundă-le într-un vas încăpător cu apă rece. Repetă operaţiunea de 2-3 ori. Încearcă să nu laşi fructele la înmuiat în apă, pentru că sînt foarte sensibile, mai ales murele şi fragii. Aceste fructe nu numai că îşi pierd din aromă, dar tind să se descompună rapid în apă. Restul fructelor ca: cireşele, vişinele, căpşunile, coacăza neagră se pot spăla normal într-un vas cu apă rece schimbînd de 2-3 ori apa.

Congelarea fructelor


După ce ai spălat fructele, lasă-le la scurs în sită sau pe un serveţel curat. Fii atentă că majoritatea fructelor lasă pete. Mai bine foloseşte nişte şerveţele din hîrtie absorbantă pentru a evita să îți faci emoții și nervi în plus. După ce s-au uscat, aşează fructele una lîngă alta pe o tavă curată şi uscată sau pe un fund. Pune-le la congelator timp de 4-5 ore, după care repartizează fructele congelate în doze preferabile după gustul tău.
Dacă le vei congela umede şi la gramadă, vei obţine un boţ mare de fructe, şi în timpul decongelării va trebui să le foloseşti pe toate odată. Congelînd fructele după această metodă, vei avea mereu pe masă, fructe frumoase pe care le poţi folosi chiar şi ca decor.

Decongelarea

Cînd vei vrea să te alinţi cu aceste minunății pe timp de iarnă, trebuie să ştii şi a le decongela corect. Lasă-le la frigider pentru a se decongela lent, la o temperatură relativ scăzută. După aceasta le poţi mînca simplu sau le poţi pasa cu blenderul şi face astfel renumitul smoothie, îngheţată sau prăjituri.

Profită de fructele de sezon şi pregăteşte-ţi congelatorul pentru depozitarea vitaminelor şi mineralelor, de care va avea nevoie organismul tău pe timp de iarnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?