X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Asteroid pe cale să lovească pămîntul. Ce strategie are NASA

3 iul. 2017,, 22:00   Externe
3521 0

Cînd fostul șef al NASA a fost întrebat care este cea mai bună reacție dacă un asteroid de dimensiuni considerabile s-ar îndrepta către New York, răspunsul său a fost simplu: "Rugați-vă". Dar acum agenția spațială a venit cu un răspuns mai îmbucurător. Cercetătorii de la NASA au prezentat o strategie de combatere a potențialelor pericole prezentate de asteroizi.

Testul ART – Testul de Redirecționare Dublă a Asteroizilor - a primit conformarea pentru faza de proiectare preliminară, înainte de lansarea potențială, prevăzută pentru următorul deceniu.

NASA speră să testeze sistemul pe un asteroid mic Didymos, care face parte dintr-un sistem binar de asteroizi care se învîrt înul în jurul celuilalt.

Proiectul prevede ca o navă spațială, denumită DART, de dimensiunile unui frigider, va lovi asteroidul mai rapid decît un glont - și îi va schimba orbita.

Cercetătorii spun că dacă este interceptat destul de devreme, chiar și o mică schimbare în traiectoria asteroidului ar fi suficientă pentru a salva Pămîntul de un dezastru iminent, susține Metro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?