X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon s-a întîlnit cu un sobor de peste 100 de preoți

3 iul. 2017,, 15:06   Politică
2806 6

Președintele Igor Dodon a întreprins astăzi o vizită de lucru în nordul țării, la invitația episcopului de Edineţ şi Briceni, PS Nicodim, notează NOI.md.

Demnitarul a avut o întrevedere cu un sobor de peste 100 de preoți, în cadrul căreia s-au pus în discuţie relația dintre Biserică și societate, importanţa și impactul religiei în procesele sociale.

În cadrul întrunirilor Dodon a subliniat că Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti, dar și o forță care consolidează în prezent societatea.

„Anume Ortodoxia a format identitatea moldovenească, a influenţat formarea tabloului lumii şi al valorilor poporului moldovenesc. Ortodoxia reprezintă forţa care consolidează majoritatea etniilor din Moldova – moldoveni, ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuzi, ș.a. – mărturisitori ai Ortodoxiei. Consolidarea oricărei societăţi, legătura armonioasă a trecutului, prezentului şi viitorului nostru sînt posibile doar pe un fundament moral-spiritual. În Moldova, unde 98 % din populaţie mărturisesc Ortodoxia, un astfel de fundament este credinţa ortodoxă”, a declarat el.

Șeful statului a amintit că în cadrul Campaniei „Iubesc Moldova” a donat 8000 de manuale de religie pentru clasele I-VII-a, care vor fi repartizate prin bibliotecile parohiale din Edineț, Dondușeni, Ocnița și Briceni, astfel ca elevii din instituțiile de învățămînt să aibă posibilitatea să studieze religia creștin-ortodoxă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?