X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

În capitală are loc ediţia a doua a Campionatului de Hipism

3 iul. 2017,, 15:30   Sport
2994 0

Ediţia a doua a Campionatului de Hipism pentru Cupa „Ştefan cel Mare” a fost inaugurată sîmbătă la Chişinău. Ea a întrunit peste 60 de participanţi. Organizatoare a evenimentului este Federaţia de Hipism din Moldova.

După cum au comunicat surse din cadrul Federaţiei, la turneu participă amatori şi profesionişti în vîrstă de pînă la 16 ani.

„Noi sîntem bucuroşi că interesul faţă de hipism a sporit, fapt demonstrat de numărul în creştere al participanţilor la turneu. Sportivii demonstrează abilități de călărie şi dresaj. Această probă sportivă necesită un calm deosebit și autocontrol”, a spus Andrei Echim, antrenor al Şcolii Republicane de Hipism.

Participanta Ana Cebotari are doar 12 ani, doi dintre care practică hipismul.

„Aceasta este pasiunea mea şi sînt bucuroasă să particip la primele competiţii din viaţa mea. Am emoţii mari, dar cred că calul meu va fi la înălţime. Nu este straşnic să încaleci, dar cîteodată pierzi controlul asupra calului”, a spus ea.


Sîmbătă şi-au demonstrat abilităţile participanţii din Moldova, Ucraina şi Rusia. Campionatul se va finaliza la 10 iulie, cînd vor evolua călăreți cu experiență. Juriul va aprecia durata, exactitatea, frumuseţea şi eleganţa executării exerciţiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?