Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv, marcată la Chișinău

3 iul. 2017,, 15:20   Sport
2020 0

Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv, 2 iulie, a fost marcată ieri la Arena Joma din capitală, cu un concurs de fotbal și festivitatea de premiere a laureaților Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM), relatează Moldpres.

Cîștigător al turneului de fotbal (executarea loviturilor de pedeapsă și pararea lor), ultimul din programul Olimpiadei, a devenit juristul APSM, Oleg Televca, fost component al echipei de fotbal Ciuhur Ocnița, golgheter al Diviziei A, care a evoluat un sezon și în Divizia Națională. „Am marcat atunci 9 goluri în 16 meciuri”, și-a amintit veteranul la manifestarea organizată de APSM.

Laureații concursurilor precedente la bowling, biliard, badminton, baschet, șah, joc de dame, tenis de cîmp, tenis de masă, natație au fost distinși cu diplome. Premianții turneelor de fotbal și tenis de cîmp au beneficiat și de trofee oferite de federațiile de profil reprezentanții cărora au fost prezenți la festivitate. Restul federațiilor nu au participat la manifestare.

Președintele APSM, ziaristul Eduard Ciobanu, a menționat în cadrul ceremoniei de premiere că deja a devenit o tradiție ca jurnaliștii din R. Moldova să se adune la aceeași masă de Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv. Potrivit lui, această practică va fi menținută și pe viitor, deoarece doar așa poate fi consolidată APSM. De asemenea, Ciobanu a remarcat faptul că jurnaliștii sportivi trebuie să se implice mai activ la probele Olimpiadei APSM.

Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv este sărbătorită, anual, la 2 iulie. Această dată a fost aleasă în 1994, de către Asociația Internațională a Presei Sportive (AIPS), cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înființare. Ședința constitutivă a AIPS avut loc la Paris, la 2 iulie 1924, și a reunit 80 de reprezentanți din 18 state. AIPS își propune "apărarea intereselor ziariștilor sportivi, strînsa colaborare pentru progres și educație, îndeplinirea misiunii de fraternitate și pace între oameni și popoare."

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?