Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon le-a prezis socialiştilor victorie la alegerile din 2018

3 iul. 2017,, 15:00   Politică
3620 10

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a prezis Partidului Socialiştilor (PSRM) victorie la alegerile parlamentare din 2018.


La adunarea festivă de sîmbătă, consacrată împlinirii a 20 de ani de la formarea PSRM, Dodon a menţionat că socialiştii se bucură de o mare încredere în rîndul cetăţenilor Moldovei.

„Scopurile noastre de la bun început erau şi rămîn a fi măreţe. Întrebaţi pe oricare cetăţean, fie el adeptul sau oponentul nostru, care dintre partide promovează istoria Moldovei, ortodoxia, neutralitatea, reglementarea diferendului transnistrean, relaţiile de prietenie cu Federaţia Rusă. Toţi vor răspunde: PSRM şi preşedintele ţării! Şi acest lucru este cel mai important", a spus preşedintele.

El a recunoscut că în Parlament se dorea ca Partidul Socialiştilor să participe la alegeri împreună cu majoritatea parlamentară.

"Noi însă nu am cedat. Am obţinut victoria la alegerile prezidenţiale. Este importat să nu ne oprim aici şi să învingem şi la alegerile parlamentare", a spus Dodon, precizînd că regimul actual de la guvernarea Moldovei nu rezolvă problemele cetăţenilor şi nici nu va soluţiona problema transnistreană.

"La alegerile parlamentare din 2018 vom învinge şi vom arăta lumii întregi seriozitatea intenţiilor şi planurilor noastre. Mergem înainte spre victorie", a spus Igor Dodon.

Preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a remarcat la festivitate caracteristicile PSRM: "Pînă la urmă am rămas fideli ideologiei, valorilor şi tradiţiilor noastre. Am ridicat drapelul luptei pentru statalitatea moldovenească, pentru dreptatea socială, pe cînd alte partide au renunţat".

Ea a subliniat că Partidul Socialiştilor este un partid proprezidenţial, iar preşedintele Igor Dodon rămîne lider al socialiştilor.

"Am pledat în mod constant ca Republica Moldova să devină membru deplin al Uniunii Economice Eurasiatice şi susţinem eforturile preşedintelui Igor Dodon în această direcţie. Susţinem iniţiativa lui privind trecerea la un sistem mixt de vot. Acest lucru corespunde cu programul de partid adoptat la al X-lea Congres al PSRM", a menţionat Greceanîi.

La festivitatea PSRM au participat membri, susţinători şi activişti ai partidului, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, personalităţi politice, precum şi zece delegaţii ale partidelor politice din Rusia, China, Turcia, Azerbaidjan, Coreea de Nord, Armenia şi Ungaria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?