Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Primăria pune punct scandalurilor provocate de mansarde. Vezi ce soluție a găsit (VIDEO)

6 iun. 2013,, 14:08   Societate
5327 0
Foto: jurnal.md
Primăria Chișinău vrea să pună punct scandalurilor iscate, în special în ultima perioadă, cu privire la mansardarea blocurilor de locuit din capitală. Consilierul municipal Oleg Cernei a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, un proiect de decizie privind regulamentul de proiectare și construcție a mansardelor, relatează NOI.md.

Regulamentul cuprinde 12 capitole și include drepturi și obligațiuni pentru toți actorii implicați în acest tip de construcție. ”Se propune anunțarea unui concurs prin care companiile de construcție vor trebui să prezinte schițe despre aspectul blocului după mansardare. Este vorba despre fațadă, balcoane și amenajarea terenului aferent”, a precizat Oleg Cernei.

De asemenea, se propune ca fiecare locatar să beneficieze de o cotă parte din spațiul locativ construit. ”Orice companie de construcție va trebui să înțeleagă că nu vine să construiască în aer, ci pe o proprietate comună. Noi propunem ca cota parte să fie de 10%. Locatarii vor avea posibilitatea să decidă dacă o iau sau doresc să facă lucrări de reparație a rețelelor inginerești, schimbarea geamurilor, reparația fațadei, amenajarea terenului aferent etc.”, a precizat Oleg Cernei.

Proiectul de decizie privind regulamentul de proiectare și construcție a mansardelor din Municipiul Chișinău urmează a fi pus în discuție la următoarea ședință a CMC care va avea loc la 27 iunie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?