Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Jucăria momentului – fidget spinnerul – poate exploda sau lua foc

4 iul. 2017,, 00:00   Externe
29167 5

Fidget spinnerele sînt, fără îndoială, cele mai populare jucării în acest moment. Creat inițial ca un obiect antistres și folosit pentru a ajuta la tratarea copiilor cu ADHD (deficit de atenție), unele jucării fidget spinner se confruntă, mai nou, cu o problemă majoră: explodează.

Chinezii încearcă tot timpul să facă față concurenței, copiind produse pe care apoi le „îmbunătățesc”. Este și cazul fidget spinnerului, pentru care mai mulți producători chinezi au lansat versiuni cu Bluetooth, difuzor/difuzoare, leduri și multe altele. De aici pînă la apariția primelor știri despre fidget spinnere care explodează a mai fost doar un pas.

Gizmodo prezintă două cazuri de jucării care au explodat/luat foc, unul în Michigan și celălalt în Alabama. În ambele cazuri dispozitivele au fost conectate la o priză cînd au „explodat”, apoi s-au aprins și s-au topit, arzînd și suprafața de dedesubt.

„Ne pregăteam să plecăm de acasă casă. Fiul meu a observat că a izbucnit în flăcări și a început să țipe”, a declarat Kimberly Allums din Gardendale, Alabama.

Potrivit Gizmodo, victimele nu au reușit pînă în prezent să identifice producătorul fidget spinnerelor explozive: pe cutii scrie doar „Made in China”, iar în pachet nu este inclus încărcătorul sau detalii legate de procesul de încărcare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?