Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Războiul cu mass-media: Trump a postat un video cu „combaterea CNN-ului”

3 iul. 2017,, 13:30   Externe
2240 0

Preşedintele american, Donald Trump, a dus disputa sa cu presa la un nou nivel odată cu publicarea, duminică, pe contul său de Twitter, a unui filmuleţ în care apare lovind în mod repetat un bărbat peste al cărui cap este suprapus logoul postului CNN, însoţit de „explicaţia” „Fraud News Network”, transmit AFP şi Reuters.


Publicarea filmuleţului intervine după trei zile de ofensivă îndreptată mai ales împotriva canalelor de televiziune pe care Trump le consideră ostile administraţiei sale, scrie Agerpres.

Filmuleţul postat duminică durează 28 de secunde, dar acţiunea propriu-zisă ţine doar patru secunde, fiind reluată de mai multe ori. El îl arată pe Trump îmbrăcat cu costum şi cravată, repezindu-se şi apucîndu-l de gît, la marginea unui ring de catch, pe un bărbat al cărui cap este mascat în întregime de logoul CNN.

Trump îl culcă la pămînt pe bărbat şi îi trage cîţiva pumni, după care se ridică şi pleacă.

Filmuleţul este versiunea modificată a scenei originale din 2007, din timpul unui meci demonstrativ de catch. Bărbatul cu care Donald Trump simulează o luptă este Vince McMahon, un promotor de succes al acestui sport.


Vince McMahon, a cărui avere a fost estimată de Forbes la peste un miliard de dolari, este căsătorit cu Linda McMahon, numită de Trump ministru pentru întreprinderile mici. Cuplul a fondat World Wrestling Entertainment (WWE), principala federaţie de catch din SUA.

După cum remarcă AFP, difuzarea scenei respective marchează un nou prag în folosirea fără limite a contului de Twitter de către preşedintele american.

Pe reţelele de socializare criticile nu au întîrziat să apară. ‘Viteza cu care reproducem declinul şi căderea Romei este impresionantă. Ceea ce Romei i-a luat secole, noi reuşim în cîteva luni’, a reacţionat pe Twitter Bill Kristol, comentator conservator al publicaţiei The Weekly Standard, notează Reuters.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?