Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Bătaie în loc de apartamentul promis

1 iul. 2017,, 22:02   Societate
7624 7

A plătit peste 17 mii de euro pentru o garsonieră, dar a primit în schimb o bătaie bună. Totul s-a întîmplat aseară.

Sătul de promisiuni, un bărbat împreună cu soția și copilul de doar un an, a încercat să vorbească cu patronul companiei cu care avea o înțelegere, cînd va fi dat în exploatare blocul, dar discuția s-a încheiat la sectorul de poliție.

Roman Rusov a suferit o contuzie cerebrală și a fost spitalizat. El ne-a povestit că reprezentanții companiei l-au atacat prin suprindere și nu a mai reușit să se apere.

"Acum ceva timp, împreună cu soția, am cumpărat un apartament într-o casă în construcţie. Apoi, ne-am dat seama că blocul nu este așa cum am vrut. Le-am spus reprezentanților firmei că nu vom lăsa lucrurile așa și vom face cazul public, vom anunţa presa. Patronul firmei şi șeful de șantier au sărit peste mine și au început să mă lovească", a spus victima.

Cei vizaţi au însă o cu totul altă versiune:


"Persoana s-a apropiat și a început să ne lovească. Totul este o înscenare. Stăteam pe scaun și el s-a apropiat și a început să ne lovească".

Printre presupuşii agresori se numără și fondatorul firmei de construcţii, care nu a putut spune cînd va fi dat blocul în folosinţă.

"Este contractul și ei trebuie să știe ce au semnat și ei știu ce au semnat. Este vorba de contract de investiții care prevede darea în exploatare într-o anumită perioadă", a conchis Ivan Cernioglo, fondatorul firmei de construcții.

Povestea a început toamna trecută, cînd familia a decis să-și cumpere o garsonieră. Ei s-au înțeles cu o firmă care le-a promis că se vor muta pînă în această iarnă. După ce au achitat toată suma, au rămas tot cu promisiunile. La început, ei s-au înțeles să cumpere un apartament, apoi, au fost anunțați că acesta a fost vîndut, așa că au primit altul. Mai mult, deși, potrivit contractului, trebuiau să achite 350 de euro pentru un metru pătrat, au achitat, pînă la urmă, 550.

"Zilele trecute am găsit hotărîrea instanței din 28 septembrie 2016, prin care s-a constatat că firma a încălcat normele în construcții", a spus Alina Rusov, soția victimei.

Clădirea nu este construită de la zero. Reprezentanţii companiei au obţinut acordul locatarilor unui bloc cu două etaje și au mai construit alte opt etaje deasupra. Mai mult, au extins aria construcției. Conform contractului însă, blocul urma să aibă doar șapte etaje.

Roman Rusov a depus o plîngere la poliție şi spune că va ataca firma în instanţa de judecată. Experţii imobiliari îi sfătuiesc pe cei care vor să cumpere un apartament să citească atent prevederile contractelor pe care le semnează şi să le autentifice la notar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?