X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Biserica „Sfîntul Dumitru”, scutită de taxe vamale la importul unei capele

1 iul. 2017,, 18:08   Societate
4256 0

Biserica „Sfîntul Dumitru” din Chişinău va fi scutită, cu titlu de excepție, de taxele vamale la introducerea în Republica Moldova a unei capele din Grecia.

Parlamentul a votat în lectura a doua o inițiativă legislativă în acest sens venită din partea deputaților Vladimir Hotineanu și Marcel Răducan, transmite IPN.

Vladimir Hotineanu a remarcat că inițiativa vine la cererea creștinilor din sectorul Botanica al capitalei și a parohiei bisericii. „Capela este în cinstea eroilor care s-au jertfit pentru apărarea integrității și suveranității Republicii Moldova și este amplasată la intersecția străzii Independenței cu drumul care duce spre Biserica „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din Chișinău. Conform adresării bisericii, această capelă va purta Hramul Sfîntului Voievod „Ștefan cel Mare” și va fi un loc de reculegere și rugăciune”, a punctat deputatul.

Potrivit parohului Bisericii „Sfîntul Dumitru”, Pavel Borşevschi, contactat de IPN, capela a fost adusă din Thessaloniki și este deja instalată. Biserica a cheltuit pentru ea 18 mii de euro. „Capela a fost transportată pe bucăți și numai ca să o instalăm am cheltuit 89 de mii de lei. I-am rugat pe deputați să ne scutească măcar de taxe, că nu am adus un BMW, dar am adus un lucru pentru toți, o capelă pentru toată lumea. Inițiativa a fost votată cînd deja capela e la locul ei. Probabil ne va fi returnată suma cheltuită pentru taxele vamale” a spus Pavel Borșevschi.

În data de 15 iulie, de ziua pomenirii Sfîntului Voievod „Ștefan cel Mare”, în capelă va avea loc prima liturghie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?